Musici
VictorieVestijn
VictorieV
Contact
 
Wat is VictorieV?
VictorieV is een muzikantencollectief, wortelend in de folk- en wereldmuziekgolf van de jaren zeventig en tachtig. Alle leden hebben ruimschoots hun sporen verdiend in uitwaaierende muzikale richtingen, van cajun tot kroegbarok en van klezmer tot kleinkunstlied. Wat hen bindt is vooral de liefde voor muziek, die van stem en snaar rechtstreeks naar oor en hart gaat.
De kern van VictorieV wordt gevormd door een achttal muzikanten, die vanaf het begin betrokken waren bij deze stichting. VictorieV, in 1982 opgericht door de leden van de toenmalige muziekgroep Volluk!, maakte gedurende de afgelopen vijfendertig jaar talloze schoolconcerten, uitvoeringen, workshops, cursusweekends en publicaties mogelijk. VictorieV ondersteunt tot op heden uiteenlopende muzikale activiteiten van de betrokkenen in wisselende samenwerkingsverbanden en projecten.

De kernleden van VictorieV hebben in de loop van de jaren jongere muzikanten rond zich verzameld en geïnspireerd en nieuwe muzikale wegen verkend en geperfectioneerd. Naar aanleiding van het vijfendertigjarig bestaan van de stichting presenteren de leden en hun nieuwe muzikale handlangers op deze website een overzicht van hun actuele projecten. Het gaat om een veelzijdig aanbod van nederTexMex tot akoestische covers, van historische amusementsmuziek en sonore bourdonklanken tot luisterlied, van jazzy folk tot kindermuziek.

Er is vast iets van je gading bij. Klik op de musici hierboven. Lees, luister, kijk en klik door voor meer informatie!

en volg ons op Facebook!